R&D ondersteuning

Een goed ontwerp betekent een goed eindproduct. Maar wat is er nodig om uw ontwerp maakbaar te krijgen? Daarvoor ondersteunen wij u graag al tijdens de eerste fase van het ontwikkelingsproces.

Zo’n 80% van kosten van een product worden bepaald in de eerste fase van ontwikkeling, waarin fundamentele keuzes worden gemaakt voor het verdere verloop van het project. Daarom is het goed om zo vroeg mogelijk potentiële leveranciers te consulteren en te betrekken.

De Beer Allinplast kan vanuit haar ervaring, bijvoorbeeld in specifieke materiaalgroepen, helpen met het kiezen van de juiste richting voor verdere ontwikkeling.

Vraag ons voor een vrijblijvend gesprek of een brainstormsessie met een van onze technische experts, bijvoorbeeld over product(eigenschappen), spuitgietbaarheid, materialen, matrijslay-out, productiemethoden en logistiek. Zo krijgt u een goed beeld van de kostprijs van uw product. Bovendien optimaliseert u op deze manier de produceerbaarheid, montagetijd, duurzaamheid en functionaliteit van uw product.

 

Ontwikkeling van prototypes

Soms is het nodig, of gewoon handiger, om tijdens het ontwikkelproces prototypes in de hand te hebben. Vaak is virtueel via 3D-CAD modellen al voldoende, maar ook fysieke (Rapid-)prototypes kunnen wij voor u verzorgen. Binnen de De Beer Group hebben we daarvoor verschillende mogelijkheden:

  • 3D printen (FDM en Polyjet)
  • Proefmatrijzen (uit staal, aluminium of 3D geprint)
  • Vacuümgieten van kleine series

Afhankelijk van wat u wilt uittesten (maatvoering, functionele werking of bijvoorbeeld materiaaleigenschappen) kunnen wij u bij de juiste stappen adviseren.

Materiaalexpertise

Samen met haar zusterbedrijven binnen de groep, bezit De Beer Allinplast een schat aan kennis over materialen. Voor enkele materiaalgroepen beschouwen wij onszelf als echte experts: transparante kunststoffen bij Allinplast, zachte kunststoffen bij Breidenbach en hightech engineering plastics bij Beoplast. Door de intensieve samenwerking op R&D profiteert u als klant van deze gecombineerde kennis.

Twijfelt u nog welk materiaal u nodig heeft? Of zoekt u een materiaal met een combinatie van eigenschappen, waarvan u het bestaan (nog) niet kent? Dan kan een vrijblijvend gesprek met een van onze experts een goede eerste stap zijn.

 

Neem contact op met uw specialist

Edwin Kooijman
Accountmanager De Beer Allinplast
Bel  +31 186-613962
www.allinplast.nl

Contactformulier