Matrijzenbouw

Een matrijs is het belangrijkste en vaak het meest waardevolle onderdeel van het spuitgietproces. Het maken van matrijzen is vakwerk, waarbij elke matrijs uniek is.

De investering in matrijzen vormen vaak een grote drempel voor het produceren van producten met het proces van spuitgieten. Dat komt doordat elke matrijs anders is, en elke keer vanaf nul moet worden ontwikkeld. Hier gaan gauw enkele honderden uren werk van vakmensen en hightech machines in zitten.

 

Maar als u eenmaal besloten heeft, dat spuitgieten het juiste proces voor uw product is, zoekt u ook een gekwalificeerde partij voor het maken van uw kostbare productiemiddelen. De Beer Allinplast is bij uitstek zo’n partij: met eigen matrijzenbouw op de locatie in Oud-Beijerland en met 2 andere matrijzenmakerijen in de De Beer Group, beschikt zij over veel kennis, ervaring en capaciteit.

Matrijzen toekopen

Binnen onze groep hebben wij een zeer behoorlijke capaciteit om jaarlijks vele tientallen matrijzen te bouwen. Toch komt het regelmatig voor, dat voor individuele projecten zoveel matrijzen nodig zijn, dat onze interne capaciteit onvoldoende is om op tijd alle matrijzen op te leveren. Voor die gevallen hebben wij samenwerkingen met diverse matrijzenbouwers in Nederland, Duitsland en China.

In samenspraak met u als klant wordt besloten waar matrijzen toegekocht zullen worden. Uiteraard spelen hier zowel financiële, kwalitatieve als strategische overwegingen een rol. Wij communiceren altijd transparant over de verschillende mogelijkheden.

Onderhoud en reparatie

Als u bij ons een matrijs laat maken, krijgt u daar uiteraard garantie op. Desalniettemin kan er wel eens wat stuk gaan of slijten. En dan is het grootste belang, dat een productieonderbreking zo kort mogelijk duurt.

Doordat de matrijzenbouw direct naast de spuitgietafdeling zit, zijn de lijnen erg kort. Hierdoor kunnen reparaties snel en vakkundig worden doorgevoerd, waardoor de matrijs snel weer inzetbaar is.

 

Medewerker aan het werk met 3D-printing en prototyping bij De Beer Group

 

Productie capaciteiten

  • Complete matrijzenmakerij in één hand
  • Aluminium matrijzen voor kleine series
  • 3D-geprinte matrijsinserts voor ontwikkeling
  • Hoog-precieze matrijzen voor optieken
  • 2K matrijzen
  • Samenwerking met matrijzenmakers in China voor ‘niet-kritische’ matrijzen