Over Allinplast

De Beer Allinplast is een hoog geautomatiseerde kunststofspuitgieter, met veel ervaring in het verwerken van transparante kunststoffen en biomaterialen.

Op een modern machinepark van 33, deels volledig elektrische machines, produceren wij 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor klanten in de verlichtingsindustrie, zonnepanelen-industrie, medische industrie en diverse technische- en consumentenproducten.

De fabriek voor transparante kunststofproducten

Binnen De Beer Group is Allinplast onze specialist voor het verwerken van transparante kunststoffen.

Het produceren van producten uit transparante kunststoffen vraagt een hoog kwaliteitsniveau van machines, matrijzen en medewerkers. Met hoogwaardige gepolijste matrijzen uit onze eigen matrijzenmakerij produceren wij onder andere optieken voor de verlichtingsindustrie.

Allinplast verwerkt veel PC en PMMA, maar ook andere transparante kunststoffen zoals SAN, PET en varianten daarvan worden gebruikt.

Ook andere niet-transparante onderdelen met hoge eisen aan oppervlaktekwaliteit passen goed binnen het portfolio van De Beer Allinplast.

 

 

 

Geschiedenis

1953 - Oprichting T.I.B.

In 1953 werd T.I.B. (Technisch Ingenieurs Bureau) opgericht in Rotterdam. Onder deze vlag werden de eerste stempels en matrijzen ontworpen en gebouwd. Dit bedrijf groeide in de hoogtijdagen door tot 8 medewerkers; 2 op de tekenkamer en 6 gereedschapsmakers.

1968 – Oprichting Allinplast BV

Onder de vlag T.I.B. worden er steeds meer matrijzen geconstrueerd en geproduceerd. Hierdoor ontstond steeds meer de vraag naar proefspuitingen; de eerste spuiting van de matrijs op de spuitgietmachine. Om aan deze vraag te voldoen werd een spuitgietmachine aangeschaft. Daarna ontstond echter de vraag om gelijk bij goedkeur van de producten de eerste productie te draaien. In 1968 werd daarom Allinplast BV (Alles in Plastic), naast T.I.B. opgericht.

1972 T.I.B. wordt Produger

In 1972 werd het bedrijf omgedoopt tot Produger BV, wat een samenvoeging is van de woorden Productie & Gereedschap.

1996 – Alles in één

Tot 1996 opereerden Allinplast en Produger nauw samen, maar waren het twee losstaande bedrijven, met elk een eigen vestiging. Terwijl Allinplast was gesitueerd in Heinenoord, zat Produger nog in het pand in Oud-Beijerland. In december 1996 werden beide bedrijven samengevoegd in het huidige pand, gelokaliseerd aan de Louis Pasteurstraat in Oud-Beijerland. De voordelen hiervan waren evident, de matrijzen werden letterlijk een deur verder geproduceerd en onderhouden, wat de doorlooptijd voor de spuitgietproductie, de ontwikkeling van de matrijzen en bovenal de communicatie met de klant zeer bevordert. Allinplast groeit in deze periode door tot 15 werknemers en 16 spuitgietmachines.

2011 – Nieuwe directie

In 2011 wordt het bedrijf overgenomen door een externe partij. Er kwam een ERP-integratie, certificatie voor ISO 9001 & 14001 en de voorraadhal voor granulaat en producten werd verbouwd tot extra productiehal & uitgebreider matrijzenmagazijn. Bovendien werd er veel tijd besteed aan automatisering en duurzaamheid. Denk hierbij aan een vacuüm systeem voor het aanzuigen van kunststof, doorzetten van uitgebreidere robotisering van de spuitgietmachines en volledig gebruik van groene stroom. De noodzaak voor opslagruimte werd verholpen door een extra hal te huren, aan de overkant van het huidige pand. Tijdens de vijf jaar daarna is het bedrijf gegroeid tot 23 spuitgietmachines en 18 werknemers.

2017 – Uitbreiding

Recht achter het pand aan de Louis Pasteurstraat, aan de Alexander Bellstraat kwam een pand vrij, wat in gebruik is genomen als expeditie en opslag. Door middel van een luchtsluis zijn beide panden met elkaar verbonden. Door de vrijgekomen ruimte aan de Louis Pasteurstraat ontstond nieuwe ruimte voor groei in het machinepark. De losstaande hal waar voorheen de opslag plaatsvond werd ook ingezet als extra productiehal.

2022 – Aansluiting bij De Beer Group

Omdat Allinplast tegen de grenzen van haar capaciteiten begon te lopen, en uitbereiding op de locatie Oud-Beijerland niet eenvoudig zou zijn, werd er gezocht naar samenwerkingspartners, om zo toch haar klanten te kunnen blijven ondersteunen in hun groei. Daarop heeft Allinplast zich door de De Beer Group, een bedrijf met hoofdkantoor in Veenendaal en 2 spuitgietfabrieken in Duitsland, laten overnemen.