Pagina titel
Pagina subtitel

Tijdlijn

1953 – 1972 T.I.B.

In 1953 werd T.I.B. (Technisch IngenieursBureau) opgericht in Rotterdam. Onder deze vlag werden de eerste stempels en matrijzen ontworpen en gebouwd. Dit bedrijf groeide in de hoogtijdagen door tot 8 medewerkers; 2 op de tekenkamer en 6 gereedschapsmakers. In 1972 werd het bedrijf omgedoopt tot Produger BV, wat een samenvoeging is van de woorden Productie & Gereedschap.

1973 – 1996 Spuitgieten

Onder de vlag T.I.B. worden er steeds meer matrijzen geconstrueerd en geproduceerd. Hierdoor ontstond steeds meer de vraag naar proefspuitingen; de eerste spuiting van de matrijs op de spuitgietmachine. Om aan deze vraag te voldoen werd een spuitgietmachine aangeschaft. Daarna ontstond echter de vraag om gelijk bij goedkeur van de producten de eerste productie te draaien. In 1968 werd daarom AllinPlast BV (Alles in Plastic), naast T.I.B. opgericht. In 1983 was AllinPlast inmiddels doorgegroeid tot 6 spuitgietmachines en dit zette door tot 12 machines in 1996, met Produger als leverancier van alle spuitgietmatrijzen.

1996 – 2010 Alles in één

Tot 1996 opereerden AllinPlast en Produger nauw samen, maar waren het twee losstaande bedrijven, met elk een eigen vestiging. Terwijl AllinPlast  was gesitueerd in Heinenoord, zat Produger nog in het pand in Oud-Beijerland. In december 1996 werden beide bedrijven samengevoegd in het huidige pand, gelokaliseerd aan de Louis Pasteurstraat in Oud-Beijerland. De voordelen hiervan waren evident, de matrijzen werden letterlijk een deur verder geproduceerd en onderhouden, wat de doorlooptijd voor de spuitgietproductie, de ontwikkeling van de matrijzen en bovenal de communicatie met de klant zeer bevordert. AllinPlast groeit in deze periode door tot 15 werknemers en 16 spuitgietmachines.

2011 – 2016 Nieuwe directie

In 2011 wordt het bedrijf overgenomen door een externe partij. Er kwam een ERP-integratie, certificatie voor ISO 9001 & 14001 en de voorraadhal voor granulaat en producten werd verbouwd tot extra productiehal & uitgebreider matrijzenmagazijn. Bovendien werd er veel tijd besteed aan automatisering en duurzaamheid. Denk hierbij aan een vacuüm systeem voor het aanzuigen van kunststof, doorzetten van uitgebreidere robotisering van de spuitgietmachines en volledig gebruik van groene stroom. De noodzaak voor opslagruimte werd verholpen door een extra hal te huren, aan de overkant van het huidige pand. Tijdens deze vijf jaar is het bedrijf gegroeid tot 23 spuitgietmachines en 18 werknemers.

2017 Uitbreiding

In 2017 heeft AllinPlast een grote uitbreiding meegemaakt. Recht achter het pand aan de Louis Pasteurstraat, aan de Alexander Bellstraat, is een pand vrijgekomen wat in gebruik is genomen als expeditie en opslag. Door middel van een luchtsluis zijn beide panden met elkaar verbonden. De vrijgekomen ruimte aan de Louis Pasteurstraat is opnieuw ingedeeld als materiaalopslag. De losstaande hal waar voorheen de opslag plaatsvond zal worden ingezet als extra productiehal. Een groot voordeel van deze opzet is de ruimte die het biedt voor eventuele extra uitbreiding, mocht daar in de toekomst vraag naar zijn. Zo gaat AllinPlast vol vertrouwen deze nieuwe periode in.

Add